U12 - na finále Planeo Cupu 2023

V pátek odpoledne 12.5. jsme vyrazili s celým týmem na finálový turnaj Planeo Cupu do Kuřimi, cestovali jsme vlakem z Hlávního nádraží, což kluci uvítali a my trenéři po zjištění co se ten den dělo na D1 dvojnásob:-) Velkým pomocníkem při organizaci (ubytování, dopravy, stravy) nám byla maminka jednoho z hráčů Magda Hrudková, které moc děkujeme. Po příjezdu do Brna proběhla společná týmová večeře, poté jsme se šli ubytovat a připravit na sobotní klání.

Do turnaje jsme vstoupili otevíracím zápasem proti Opavě, následovali Teplice, před obědem jsme potrápili Slávii, po obědě nás jasně přehrál pozdější vítěz celého turnaje Kroměříž a sobotní základní skupinu jsme uzavřeli spravedlivou remízou proti Pardubicím. Kluci v sobotu odehráli 100 minut (5x20 min), proti silným týmům, které nás prověřili po všech stránkách. O konečném pořadí ve skupině rozhodovala minitabulka týmů, které měli stejný počet bodů. skupina A Planeo2023Naši hráči byli zklamaní z toho o jaký kousek jim utekla "zlatá" skupina, ale my trenéři jsme byli hrdí, jak se kluci na hřišti prezentovali.

I přes náročný sobotním programu jsme si, ale nemohli nechat ujít derby Sparta vs Slavii, takže jsme s klukama vyrazili do víru města. Vzhledem k fanouškovské základně uvnitř naší kabiny, to vypadalo na velmi vyrovnaný souboj hlasivek i před obrazovkou. Vyhecovaný zápas jsme všichni s elektronickou tužkou náležitě rozebrali a pak se vrátili na pokoje, před večerkou se dostali na řadu i rollery, aby hráči vyhnali únavu z těla ven a pak hurá na kutě. 

Nedělní boje ve "stříbrné" skupině pro nás nezačali příznivě, prohráli jsme s Tempem i s Jabloncem a bohužel po zásluze. Po obědě a malé pauze nás čekal náročný čtyřboj - Náchod, České Budějovice, Slovácko a domácí Kuřim. Po obědě jsme chtěli něco změnit, takže jsme změnili rozestavění a začali jsme hrát v ofenzivnějším rozestavení 2:3:2 místo původního 2:4:1. Naši hráči si s touto změnou poradili skvěle, více jsme dostávali soupeře pod tlak a pramenily z toho i šance. Celý turnaj jsme již dohráli v tomto rozestavění.

Turnaj se hrál systémem 7+1, 1x 20 minut, v sobotu 5 zápasů po 20 minutách, v neděli 6 zápasů po 20 minutách

Nominace: Laška, Šťastný, Žilka, Zuskin, Lajn, Bujenita, Zloský, Hříbal, Bodruh, Zajac, Žežulka, Vokatý, Novotný, Kučera, Hanzal, Nedbal
(zbytek týmu Bláha, Filip, Carmine, Shnurenko, Perger, Šolc byli fandit a i jim patří poděkování za skvělou atmosféru)

Zápasy ve skupině A:

Opava - FKNB U12 0:2 (Hanzal, Zloský)
První utkání mělo opatrný průběh, nikdo nechtěl udělat chybu, hra byla vyrovnaná. Čekalo se, kdo první udělá chybu. Do vedení jsme šli my a poté jsme přidali ještě pojistku po pěkné akci ze strany. Kluci zápas dohráli výborně a vítězství už si pohlídali.

Teplice - FKNB U12 0:2 (Zloský, Hanzal)
Opět jsme hráli z hlubšího bloku a čekali na chybu soupeře, která přišla při rozehrávce. Šíma chybu soupeře potrestal a poslal nás do vedení. Naši hráči dobře bránili, dostávali se rychle za míč a čekali na příležitost k rychlému brejku, který brzy přišel. Kuba jeden ze svých typických úniků chladnokrevně zakončil a připravili nám dvoubrankové vedení.

FKNB U12 - Slavia Praha 1:1 (Zloský)
Favorit byl jasný a my jsme to chtěli Slavii co nejvíce zkomplikovat. Naši hráči skvěle pracovali dozadu, snažili se využít každou šanci k ohrožení branky soupeře, což se nám vyplatilo a podařilo se nám vstřelit vedoucí branku, když Šíma pohotově dorážel. Slavia dobře kombinovala a zaslouženě vyrovnala po individuální akci. V 15 minutě jsme neproměnili penaltu, a tak přišla zasloužená dělba bodů.

Kroměříž - FKNB U12 3:0
Na začátku utkání jsme trochu soupeři zahrozili, ale poté si převzal taktovku a šel si za vítězstvím.  Kroměříž nám toho moc nedovolila, byla pohyblivější, rychlejší i šikovnější. Přišla první prohra a to ještě nikdo netušil, že s pozdějším vítězem celého turnaje.

Pardubice - FKNB U12 0:0
Na řadě bylo poslední utkání ve skupině, vítěz by postupoval do zlaté skupiny, což se ovšem nestalo, protože utkání moc šancí nepřineslo. Pardubice byli silnější na míči, my jsme hrozili z rychlých brejků. Šance obou týmů dobře pochytali brankáři, a tak utkání skončilo dělbou bodů. Nejvíc se radovala Slavia, kterou tato remíza nakonec posunula do skupiny o prvenství.

Zápasy ve stříbrné skupině (o 9. až 16. místo):

Tempo Praha - FKNB U12 2:0
Celé utkání se nám nepovedlo, byli jsme u všeho o kousek později, nedostupovali jsme hráče Tempa, neudrželi jsme míč a špatně kombinovali. Soupeř zaslouženě zvítězil a nám nezbývalo než poblahopřát a soustředit se na další zápas.

Jablonec - FKNB U12 1:0
Další soupeř, který měl ve svém středu výborné individuality. Po sérii našich chyb se dostal jablonecký hráč do úniku, který skončil penaltou. Později nejlepší hráč turnaje ji bez problémů proměnil a Jablonec se tak zaslouženě ujal vedení a na konec i zvítězil. Sportovně uznáváme, že zcela zaslouženě.

FKNB U12 - Náchod 2:0 (Hanzal, Zloský)
Změnili jsme rozestavění na 2:3:2 s cílem napadat a vytvořit velký tlak na soupeřovou obranu. Naši bombarďáci na hřišti od začátku dominovali, po celý zápas udávali tempo hry, slušně kombinovali a svou rychlostí dělali obráncům Náchoda velké problémy. Jednu branku jsme vstřelili po průnikové přihrávce a pohotovém zakončení Jakuba Hanzala, druhou jsme přidali po rohu, kdy Šíma Zloský pohotově dohrál celou situaci. Zasloužené vítězství pro naše barvy.

FKNB U12 - Dynamo České Budějovice 0:1
Těžké utkání proti týmu, který se mi vždycky moc líbil. Ovšem naši mladí bojovníci si to s hráči Dynama rozdali bez jakéhokoliv ostychu a soupeře slušně trápili. Gól jsme dostali po nedohrané situaci v našem vápně. Žádný z našich rychlých přechodů jsme nedotáhli do gólu, ale výkon celého týmu proti takto silnému soupeři nás trenéry hodně potěšil.

Slovácko - FKNB U12 0:1 (Žilka)
Na turnaji nebylo lehkých soupeřů a další těžký kalibr v podobě Slovácka, to byla výzva se vším všudy. I proti Slovácku jsme chtěli hrát aktivně, ale soupeř si s naším vysokým presinkem uměl poradit, a tak jsme si vypomáhali dobrým zajišťováním a zdvojovaním. Naši borci dřeli a nic nevypustili, odměnou jim byla vstřelená branka, na kterou už soupeř nedokázal zareagovat. Za ohromné radosti si další velký skalp připsala tahle parta prima fotbalistů.

Kuřim - FKNB U12 1:0
Poslední utkání na turnaji proti domácímu týmu, vítěz bude brát vysněné 11. místo. Od začátku do konce vyrovnané utkání plné emocí, které k tomuto turnaji bezpochyby patří. Po pěkné střele ze střední vzdálenosti jsme prohrávali 0:1 a i přes veškerou snahu všech hráčů se nám nepodařilo alespoň vyrovnat, síly rychle ubývaly a čas také rychle plynul. Na konci utkání se raduje Kuřim, i když z mého pohledu by utkání slušela spíše remíza.

Závěrečné hodnocení:
Užili jsme si krásný turnaj s celým týmem (někdo hrál, někdo fandil). Jsme rádi, že jsme se probojavali mezi nejlepší týmy v ČR a mohli s nimi poměřit síly. Věříme, že pro kluky to byl nezapomenutelný zážitek a velká odměna i motivace na cestě stát se dobrým fotbalistou i člověkem. Velký dík patří také rodičům, kteří tyto akce sdílí s námi a ve velkém počtu přijeli povzbuzovat i do Kuřimi. Myslíme si, že na ty své malé šikuly můžou být pravém hrdí, protože tahle parta náš klub skvěle reprezentovala. Kluci odehráli velmi těžká utkání a i když se nám nedařilo bojovali vždy až do poslední minuty. Kluci sice pomýšleli na vyšší umístění, ale konečné 15. místo je pro tým úspěchem. Za trenérskou partu velké DÍKY všem zúčastněným.

U12 Planeo web
 rodice Planeo web
 fanousci Planeo web
 vyhra Slovacko web
 kabina Planeo web


Fotogalerii najdete.... ZDE (děkujeme Honzovi Hanzalovi)

Video najdete... ZDE (děkujeme rodině Nedbalových)