U14 - výhra s Varnsdorfem a v Sokolově

V dalších kolech České divize žáků jsme se v sobotu představili na půdě Varnsdorfu a ve středu v Sokolově.

FK Varnsdorf U14 - Fotbal Neratovice-Byškovice U14 0:4 (0:1)

Branky: Hnaš Matyáš 2x, Houzar Marek (pen.) a vlastní

Sestava Fotbal Neratovice-Byškovice U14: Eliáš Svoboda – Mňuk Filip, Zuskin Tomáš, Koťara Petr (41´Melichar Matyas), Kvída Matyáš, Houzar Marek, Kratochvíl Tomáš, Ševčík Vojtěch, Zajac Matěj (41´Pechar Jáchym), Hnaš Matyáš, Löffelmann Marek (41´Vintuniak Ivan)

Trenéři: Jakub Martinec

Vedoucí mužstva: Miloslav Mňuk

Sestava FK Varnsdorf U14: Burget Václav – Čvančara Jan, Hák Štěpán, Holeček Tomáš, Šafara Tomáš (53´Hladík Martin), Kalvach Daniel, Horník Jan (53´Mladenov Tobiáš), Šafara Štěpán, Štefáník Štěpán, Novotný Jakub, Synek Tomáš

Vedoucí mužstva: Šafara Michal

Trenér: Kalvach Michal

Jakub Martinec, trenér kategorie U14:

„Výsledek utkání určitě neodpovídá vývoji utkání. Hned v úvodu jsme měli štěstí, když po úniku z levé strany soupeř nastřelil tyč. Postupem času jsme se dokázali dostávat do hry, ale v poslední třetině hřiště jsme míč zbytečně přidržovali a místo abychom hru zrychlili přihrávkou na volné spoluhráče, tak jsme dělali zbytečné individuální ztráty. Do vedení jsme se díky tečované střele dostali my. Soupeř v podstatě hrozil z dlouhých průnikových přihrávek na ofenzivní hráče a ze standartek. V prvním poločase jsme ještě měli výhodu pokutového kopu, kterou jsme neproměnili. Do druhého poločasu už jsme vstoupili podstatně lépe a dostávali jsme se do kombinace. Z toho plynuly i vytvořené šance, kterých ve druhé půli bylo o dost více než v první. Soupeř ve druhé půli opět nastřelil tyč a měl několik závarů před naší brankou po standartních situacích. My jsme se uklidnili druhým vstřeleným gólem a po dalších dvou vstřelených gólech jsme dotáhli utkání do vítězného konce a s premiérovou  nulou vzadu!“

 

FK Baník Sokolov U14 - Fotbal Neratovice-Byškovice U14 2:3 (0:1)

Branky: Holeček Radek, Streicher Vítek – Zajac Matěj 2x, Hnaš Matyáš

Sestava FK Baník Sokolov U14: Hovorka Hynek – Virčík David (26´Kesner Vojtěch), Holeček Radek, Hradský Matěj, Deak Samuel, Tichý Jan, Machač Samuel Tomáš, Dundr Jan (41´Krátký Mathias), Streicher Vítek, Kohler Matyáš, Jirkovský Vojtěch (71´Mráz Ondřej)

Trenéři: Tichý Petr, Gabrle Milan

Vedoucí mužstva: Dundr Miloš

Sestava Fotbal Neratovice-Byškovice U14: Marek Laška – Lajn Tadeáš, Zuskin Tomáš, Vintuniak Ivan, Kvída Matyáš, Houzar Marek (80´Židoň Vojtěch), Kratochvíl Tomáš, Hříbal Tobiáš, Zajac Matěj, Pechar Jáchym (65´Löffelmann Marek), Hnaš Matyáš (71´Ševčík Vojtěch)

Trenéři: Jakub Martinec

Vedoucí mužstva: Miloslav Mňuk

Jakub Martinec, trenér kategorie U14:

„Vstup do utkání se nám vydařil a hned v úvodu jsme se dostali do vedení. Celý první poločas byl vyrovnaný, soupeř se více dostával do kombinace, ale díky naší dobře fungující defenzivě se do šancí vůbec nedostával. My jsme hru někdy až moc zbytečně zrychlovali a většinu míčů jsme hned nakopávali dopředu. V druhé půli už byl lepší soupeř, kombinací už nás postupně v defenzivě překonával z čehož pramenil srovnávací gól po úniku z levé strany. Nám se naštěstí podařilo vedení překlopit na naší stranu po pěkné průnikové přihrávce a následném samostatném úniku. Výborným zákrokem po přímém kopu nás následně podržel Mary Laška. Díky chybě brankáře jsme dokázali odskočit na dvoubrankové vedení. Sokolov utkání ještě v závěru zdramatizoval, když dokázal srovnat po standartní situaci. Vedení už jsme dokázali pohlídat a ze Sokolova jsme tak přivezli 3 cenné body do tabulky. Všem hráčům patří velká pochvala za velice bojovný týmový výkon."