FK Neratovice - Byškovice úspěšné v licenčním řízení mládeže

Fotbalový klub Neratovice - Byškovice zaznamenal během těchto dnů velký úspěch na poli mládežnického fotbalu. V rámci 1. kola licenčního řízení bylo totiž rozhodnuto o přidělení statutu krajského SpSM pro sezonu 2021 - 2022.

“Jsem rád, že jsme se ve svazovém hodnocení sportovních středisek mládeže v celé ČR umístili velice dobře. Beru to jako ocenění práce všech lidí pracujích v našem klubu a jedná se o zhodnocení naší šestileté usilovné práce.”uvádí předseda klubu Vladimír Kaňka.

“Svědčí to o velmi dobrých podmínkách v klubu pro výchovu mladých talentovaných fotbalistů a také o kvalitní tréninkové práci všech trenérů, kterým tímto velmi děkuji za vzájemnou spolupráci. Dělá mi radost, že naše vzájemná koncepční spolupráce od přípravek až po dorost nese své ovoce a náš klub z toho může do budoucna těžit v podobě kvalitních odchovanců pro profesionální fotbal a především pak na klubové úrovni pro náš A tým, úvádí šéftrenér mládeže Lukáš Fibiger.

Žákovskou kategorii má na starosti její šéftrenér a zároveň trenér U15 Tomáš Mašanský. “Celý proces ucházení se o tyto statuty je vcelku náročný a poměrně obsáhlý. Vzhledem k tomu, že se náš klub FK Neratovice - Byškovice může pyšnit kvalitním systémem výchovy mládeže podloženým odborným kolektivem spolupracovníků ve všech pozicích, tak především díky tomu jsme dosáhli velkého úspěchu při obdržení patřičného certifikátu. V návaznosti na tuto skutečnost bych chtěl tímto poděkovat všem kolegům a spolupracovníkům, kteří se na zisku tohoto ocenění spolupodíleli. Vyzdvihnout zde musím naší spolupráci se Základní školou Ing. Plesingera - Božinova, kde má náš klub své sportovní třídy.

Velké poděkování patří našemu šéftrenérovi přípravek a trenérovi U8 Jakubovi Svobodovi, který odvedl skvělou práci při vyplňování veškerých dokumentů SpSM pro FAČR. “Moc mě těší vzájemná spolupráce mezi jednotlivými trenéry mládežnických úseků od přípravek až po dorosty, která pak přináší pro celou neratovickou mládež mnoho pozitivního. Stále můžeme spousty věcí v tréninkovém procesu a výchovy mládeže zlepšovat, a tak věřím, že závazek pro nadcházející ročník dokážeme společnými silami v příštích letech obhájit, nebo ještě navýšit.”