Rozhovor s Kubou Malákem

salamfoto zdroj: melnicky.denik.cz

 

Jak se cítíš v prostředí našeho A týmu?

V prostředí A týmu se cítím velmi dobře, všichni v A týmu mi radí a snažejí se mi pomoct a i já se snažím hodně věcí od nich odkoukat a přiučit se.

Jaké to bylo nastupovat na horké půdě Brandýs a ještě k tomu za stavu 0:2?

Bylo to něco neuvěřitelného nastoupit na půdě, kde jsem v minulosti strávil sezónu v žákovské kategorii, mnoho lidí, kteří se přišli podívat, některé hráče a i členy z realizačního týmu,  jsem znal.

Za stavu 2:0 věřil jsem, že zápas dokážeme zdramatizovat, trenér mi řekl, ať jsem agresivní na jejich stopery a nedovolím jim rozehrávat a ať ukážu co v sobě mám.

Jak ses dostal k brankové příležitosti?

Bylo to z rohového kopu, míč letěl na přední tyč a někdo z protihráčů míč odrazil na zadní a myslím, že Jakub Pajkrt vracel míč zpět, který se dostal ke mně a já jen na zadní tyč vystřelil a spadlo to tam.

Jaký to byl pocit dostat tým opět do hry o tři body?

Po tomto gólů jsem byl silně přesvědčen, že zápas minimálně vyrovnáme. Brandýs fyzicky odpadl a my převzali kontrolu nad zápasem a už to byla otázka času, kdy přijde další gól do jejich sítě .

Jak velký rozdíl je mezi soutěží divize mužů a ligy U19?

Tak je to něco jiného než dorostenecká kategorie....méně času si ,,hrát “ s balónem, je to rychlejší, důraznější, agresivnější.

Jak sis užil uplynulou sezónu v U19?

Uplynulá sezóna v U19 měla pro mě světlé i temné zážitky, dokázali jsme s klukama porazit Spartu, Bohemians, Jablonec a další prvotřídní týmy, které jsou známé svým jménem, ale na druhou stránku, poznali jsme prohru se soupeři, od kterých bychom to nečekali, některé zápasy jsme ,,neodjezdili“ naplno a stalo nás to kruté porážky, ale mužů vzpomínat na tuto sezónu v dobrém. Udrželi jsme ji pro další ročníky, což byl náš úkol, který jsme si dali před začátkem sezóny .

Jak se těšíš na dospělý fotbal v našem A týmu?
Moc se těším, bude to další kapitola v mém životě, nová výzva, na kterou se moc těším.