První místo na Gymplu

V sobotu jsme se zúčastnili turnaje v Neratovicích, který pravidelně pořádá mužstvo FC Lobkovic. Tento turnaj jsme již 2x po sobě vyhráli a tentokrát jsme si přijeli pro zlatý hattrick. Jelikož se nám před turnajem rozmnožila marodka + nepřítomnosti, sestavu jsme slepili z těch, co byli alespoň zdravotně v pořádku a v předchozích dnech nesbírali absence v tréninkách.

Turnaj byl určen pro roč.2006, takže nás v některých zápasech čekali opravdu slušný 'řízci'. Hrací čas byl 1x12 minut a hrálo se systémem 8 týmů po 4 týmech ve dvou skupinách.

Přihlášené týmy:

Skupina A:

Tišice '06'

Měsice '06'

Všetaty/Čečelice '06'

FC Lobkovice '06'

Skupina B:

Kostelec '06'

Tišice '07'

Straškov '07'

FK NB '07'

Základní skupina:

1. zápas

Labský Kostelec '06'  vs FK Neratovice-Byškovice0:4

Střelci: 2x Sedláček, Januška, Novotný

2. zápas

FK Neratovice-Byškovice  vs Straškov '07'2:0

Střelci: 2x Sýkora

3. zápas

FK Neratovice-Byškovice  vs Tišice '07'6:1

Střelci: 2x Sedláček, 2x Januška, Sýkora, Novotný

Komentář:

Skupinou jsme prosvištěli povinně bez ztráty bodů a s jedním inkasovaným gólem. Ve skupině se s námi v některých chvílích držel Straškov, ale ten se nám nepodařilo zlomit dříve, díky neproměněným šancím. Jinak to pro nás byla lehká skupina, každého jsme fotbalově přehráli a každá branka byla velice pohledná z nacvičených akcí nebo rohů. Teprve pořádný test měl přijít ve vyřazovací části, kam se dostali starší vrstevnící a hlavně agresivní tým Tišic '06', kteří prolítli skupinou stejně jako my bez jediné porážky.

Vyřazovací část:

Semifinále:

FK Neratovice-Byškovice  vs Všetaty/Čečelice '06'3:0

Střelci: 2x Novotný, Januška

Finále:

FK Neratovice-Byškovice  vs Tišice '06'1:0

Střelci: Lang

Komentář:

Ve vyřazovací části na nás nejprve čekal soupeř ze Všetat, který má ve svých řadách některý naše bývalé hráče. Přesto nás tento tým ničím nepřekvapil, byly jsme agresivnější, fotbalovější a přesto že vypadali zdatnější, tak jsme souboje vyhrávali a tím si zasloužili i postup do finále. Ve finále nás čekali zkrátka frajírci, kteří si mysleli, že když prošli turnajem lehce, tak se nic stát nemůže. Naše mužstvo nastoupilo přesně naopak, s respektem k soupeři, ale zároveň mu nic nedaroval, žádný vypuštěný souboje, žádný flákání dozadu, prostě jsme chtěli to finále urvat pro nás. Když se nám konečně podařilo vsítit branku, tak už jsme si to pohlídali a zaslouženě slavili prvenství bez jediný prohry na turnaji.

A co říct o celkovém výkonu mužstva na turnaji? Takhle nějak by mělo vypadat mužstvo, co chce vyhrávat, žádný z 8 členů mužstva nebyl slabým článkem, každý hrál ve vítězství svou roli a jeden za druhého dřel, nikdo se na mužstvo nevyprdl a pokud někdo míč ztratil, okamžitě se vraceli všichni, zase na druhou stranu, když se útočilo, podpora byla také maximální a přesně na těchlech věcech bylo vidět, že to vítězství bylo vybojováno fotbalovostí, dřinou a hlavně obětavostí každého hráče.