Hodnocení podzimu 2018 - U15

HODNOCENÍ PODZIMNÍ ČÁSTI TÝMU U15
Bilance : 8 výher – 0 remíz – 3 prohry 24bodů 3.místo

Neratovický tým U15 letos tvoří hráči ročníku 2004. Jak se ti dařilo tento tým před sezónou skládat?
První větší ,, síto,, týmu proběhlo už před rokem během zimní přestávky. Na jedné straně nás opustilo několik hráčů, kteří nechtěli pravidelně trénovat a na straně druhé jsme aktivně vyhledávali hráče, kteří se chtějí prosadit. V létě jsme hledali už přímo hráče na dané posty, které nás tlačí. To vše se nám dá se říct povedlo.
Čekala vás druhá sezóna v České divizi žáků. S jakými očekáváními jste do ní šli?
Chtěli jsme hlavně připravit tým, který bude schopný konkurovat. Proto jsme k tomu přizpůsobili i jarní část sezony. Nehráli jsme na výsledky a s týmem si hráli. Kluky jsme točili na postech, abychom viděli, kde jim to nejvíce sedí. První test výkonnosti byl na turnaji ve Vídni, kde si myslím že jsme hráli nejlepší fotbal ze všech účastníku. Druhé měřítko byl turnaj v Českém Brodě na konci sezony, který kluci vyhráli i když jsme hráli proti starším týmům 2003.
Mohl bys přiblížit váš tréninkový proces? Zařazujete do něj i některé netradiční prvky?
Snažíme se trénovat tak aby nás to posouvalo výkonnostně nahoru, tak že 4x v týdnu ve velkém tempu a s tlakem na co nejlepší technické nebo taktické provedení. Netradiční prvky asi nemáme, snad jen, že kondiční tréninky jedeme formou Verheijen – vše ve hrách. To že je to správná volba, nám ukazují pravidelné kondiční testy. Mimo hřiště chodíme na gymnastiku, pohybovky a plavání.
V průběhu sezóny se ukázalo, že se kluci opravdu mohou měřit s těmi nejlepšími a důkazem je konečné třetí místo v tabulce. Jak bys zhodnotil celkovou úroveň soutěže?
Myslím si, že rozhodnutí klubu jít do těchto soutěží bylo dobře načasované. Každý nový klub, který nově vstoupí to bude mít daleko těžší než my. Při našem vstupu bylo v soutěži asi 6 nováčků a ten kvalitativní náraz nebyl tak tvrdý. Všichni měli šanci si to rok vyzkoušet a připravit se na aktuální ročník. Proto i tento ročník je o dost kvalitnější, než byl ročník 2017/18. Vše to podtrhuje i fakt, že hrajeme proti týmům, které mají ve svém středu hráče reprezentace.
Mohl bys vypíchnout zápas, který se tvému týmu podařil nejvíc?
Těch zápasů bylo více. Už první utkání, kdy jsme prohrávali po 10min 3:0 se tým dokázal tak nakopnout, že jsme v obrovském tempu dokázali do půle vyrovnat a ve druhém poločase utkání dokonce otočit. Domácí výhra 4:0 s Viktorkou Žižkov, výhra v Ústí 4:2 a asi náš top zápas na hřišti exligového Mostu, kde jsme vyhráli 6:1. Když si vezmeme, že od těchto klubů jsme nedávno dostávali velké nálože, tak je to pro nás super zpětná vazba, že jdeme správnou cestou.
Podařilo se vám také vstřelit ze všech týmů soutěže nejvíce branek – konkrétně 41 v 11 zápasech. Jak bys charakterizoval váš herní styl?
Vše se odvíjí od toho, jak kvalitní máte hráče. Držíme se klubové mládežnické koncepce, snažíme se hrát hodně ofenzivně, vše v maximální rychlosti, agresivně a kondičně náročně. Ale stále je před týmem strašně moc práce.
Gólově řádili zejména 12 gólový Dohnal a 10 gólový Keller. Jsou právě oni těmi rozdílovými hráči, kteří by to mohli dotáhnout vysoko?
Ono je těžké v tomto věku říci, že ten a ten to někam dotáhne. V našem týmu má každý hráč svou úloho. To že dá někdo 10 nebo 12 branek je zásluha i ostatních hráčů. Tak že bych přímo nejmenoval, kdo je rozdílový. Ale mohu říct, že na každém postu máme hodně kvalitní hráče.
Jaké jsou tvé plány s týmem na zimní přestávku a následující jarní část sezóny?
V první řadě chceme a zatím k tomu mají kluci z U19 dobře nakročeno, udržet dorosteneckou ligu. Proto připravujeme pro 2004, které budou příští rok z 80% tvořit tým U17 hodně těžkou přípravu. Na přelomu ledna a února odjíždíme na víkend do Zlína, kde nás čeká nejdříve domácí Fastav Zlín U15 a poté Kroměříž U15. Dále máme dohodnutá utkání s Top mládežnickými týmy jako je Tempo Praha nebo Jablonec a určitě si budeme chtít zopakovat PU s Duklou Praha. Chceme být co nejvíce náročný, jelikož až v tomto prostředí se kluci výrazně zlepšují.