Domácí turnaj hraný na 4 branky

Po delší době jsme si měli opět možnost vyzkoušet sehrát turnaj na čtyři malé branky. Příležitost dostali hlavně kluci, kteří toho v zápasech a na turnajích zatím mnoho neodehráli a mohli se tedy převést co se na trénincích během podzimu a zimy zatím naučili.Turnaj se hrál dvoukolově, každý s každým. Proti nám se postavili soupeři z Tišic, Pšovky a Libiše. Celkem jsme tedy odehráli 6 zápasů po 12 minutách. Během celého turnaje jsme nikdo z týmů a trenérů nepočítali vzájemné skóre, ale nejdůležitější pro nás byla předvedená hra. A to turnaj splnil bezezbytku.
Vzhledem k tomu že se hrálo na hodně širokém a dlouhém hřišti v počtu 3 proti 3, tak kluci měli dost prostoru na to, aby vyváželi balón do míst, kde je nemohl ohrozit soupeř a samozřejmě co nejkratší cestou k jeho brance, a to buď jedné, nebo druhé. Tato činnost se nejvíce dařila Máťovi Hlávkovi a pěkné momenty měl i Máťa Čákora. Všichni kluci po chvilce pochopili, že je výhodnější dávat góly do volné branky než se snažit „procpat“ balón přes dva a někdy i tři soupeřovi hráče stojícími před vlastní brankou, to znamená rychle změnit směr a běžet s míčem k brance prázdné. Velkou pochvalu si zaslouží Tom Kozel za nezdolnou bojovnost, byla radost ho sledovat jak se pere o každý míč. Máťa Kalina, který byl tahounem svého týmu a žádný balón pro něj nebyl ztracený, si vyzkoušel i pár střel z vetší vzdálenosti, a ve většině případů byl úspěšný. Pro něj také veliká pochvala za velký fotbalový pokrok za poslední dobu. Z Tadeáše Stinky se nám stává neohrožený bojovník, který se nezalekne ani o hlavu větších soupeřových hráčů. Pro něj také veliká pochvala za velký posun, co se týče práce s míčem a co je nejvíce ceněné, že si různé finty a naučené kličky opakovaně zkouší a neodradí ho počáteční nezdary – to je ta správná cesta, jen opakováním dané činnosti se blížím k dokonalosti !!!
Máťa Svoboda (my těch Máťů teda máme :-)) se zatím fotbalově rozkoukává a i když i on měl pár pěkných momentů, tak u něj bude nejdůležitější sbírat tréninkové a zápasové minuty k tomu, aby se fotbalově posouval a v dovednostech dohnal ostatní kluky. Pozitivní na něm je, že moc chce a to je nejdůležitější. Fíla Šubrt odehrál také pěkný turnaj, vstřelil pár hezkých branek a potěšil nás spoustou povedených kliček, bohužel stále musí pracovat na důležitém zrychlení po kličce a celkově  na vetší dynamice a výbušnosti v pohybu a to jak s míčem, tak i bez něj. U Sebíka Ďurindy platí v podstatě to samé jako pro Fílu – zrychlit po kličce a celkově přidat na rychlosti a obratnosti obecně.
Davídek Bulíček a Felix Vlček nás bohužel ničím moc nenadchnuli ale ani nezklamali. Bohužel, vzhledem k tomu, že oba kluci s námi chodí trénovat již téměř rok a půl tak se nám zdá, že stále přešlapují spíše na místě a výkonnostní posun je u nich, prozatím, velmi malý. Ale nebudeme házet flintu do žita, pokud se kluci budou na trénincích snažit a hlavně pokud se budou chtít sami zlepšovat, tak se výsledky v brzké době určitě projeví.
Každopádně tento turnaj splnil své poslání, ti co byli na turnaji poprvé si vyzkoušeli jaké je to zahrát si i proti někomu jinému než jen proti kamarádům na tréninku a ti co už mají nějaký ten turnaj za sebou zase měli možnost zdokonalovat své fotbalové dovednosti a to vše za podpory skvělého publika.

Krásný den všem a fotbalu zdar