U9-silní soupeři v Benešově

12.1.2020 - na poslední chvíli se nám naskytla možnost účastnit se kvalitně obsazeného turnaje v Benešově, kterou jsme s chutí přijali. Čekali nás výborní soupeři, kteří naše kluky důkladně prověřili a to (Benešov, Příbram, Sedlčany, Slavia-holky, Hostouň). Naše očekávání se beze zbytku naplnila a sehráli jsme 4 těžké zápasy, ve kterých kluci naplno ukázali své silné i slabší stránky.

FKNB - Hostouň 10:0 
Jednoznačné utkání nás čekalo hned na začátku turnaje, kluci od první minuty dominovali ve všech činnostech. Povedlo se nám vstřelit spoustu branek, jak po individuálních akcích, tak po pěkné kombinaci. Na rozjezd v turnaji ideální zápas :-)

FKNB - Slavia (holky) 4:4
Po úspěchu často následuje vystřízlivění a to se týkalo i nás, holky Slavie na nás od první minuty nastoupily celoplošným presinkem a velkým důrazem, což našim borcům dělalo dlouho problém. Hrálo se vyrovnané utkání od první do poslední minuty, takže po závěrečném hvizdu došlo na spravedlivou dělbu bodů. Soudě dle tohoto zápasu budou naši kluci spíše džentlmeni, jelikož se s holkama moc do soubojů nepouštěli :-) 

Benešov - FKNB 7:3 
Výborný soupeř, který nám ukázal rychlost práce s míčem, kvalitu v individuálních dovednostech. Soupeř, který potrestal i malou chybičku, ovšem na druhou s tímto týmem jsme hráli zhruba před rokem a celkem jednoznačně prohráli. Toto utkání již tak jednoznačné nebylo a kluci se statečně rvali do konce zápasu o každý metr na hřišti. I přes prohru jsem byl celkem spokojený...

Příbram - FKNB 6:5
Krásné dramatické utkání, které nabídlo vše a muselo se líbit. Rozdali si to soupeři, kteří se celkem často potkávají a budou ještě více, jelikož jsou spolu ve skupině v krajské minilize:-) Příbram má rychlé a šikovné kluky, ale ani naši šikulové se nenechali zahanbit a odvedli dobrou práci. Přesto to nestačilo a Příbram brala 3 body...

FKNB - Sedlčany 7:5
Zápas o všechno jsme si nechali na konec turnaje, kluci zmobilizovali síly hlavně ty psychické, udělali jsme změnu v brance a šli na to. Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře, prohrávali jsme a kluci měli hlavy dole, padla i nějaká slza. Pár povedených akcí i vyhraných soubojů je vrátilo do zápasu a nastartovalo. Po litém boji jsme na konci urvali výhru a doufám, že si kluci uloží do paměti, že budeme vždy bojovat do posledního hvizdu, velmi cenná zkušenost.

Hodnocení trenéra:
Těžké zápasy pro naše nejlepší, to je cesta, kterou půjdeme. Potřebujeme kluky vidět i v nekomfortních situacích, což jsme v neděli viděli mockrát.  Vyhrávat pořád nebudeme, nejsme kapela :-) Tento turnaj nám ukázal, že nás v tomto ohledu čeká hodně práce. Emoce k fotbalu patří, ale všeho moc škodí, my se po neúspěchu budeme kluky snažit opět nastartovat, takže pro trenérský tým slušná výzva! Toto byla ta horší část nedělního dne, ta lepší část byla fotbalová prezentace našeho klubu, kluci předváděli pěkné akce, dravost, kombinaci, chuť získat míč, spoustu hezkých kliček i dobré zakončení. Zkrátka fotbal, kterým se chceme prezentovat, proti každému soupeři o to víc nás těší, že se to podařilo i proti kvalitním soupeřům. Z turnaje jsme neodjížděli s prázdnou borci si vybojovali krásné 3. místo a jako bonus cenu za nejlepšího hráče turnaje, kterou si odvezl po zásluze Šimon Zloský.