U9 - hodnocení podzimu

10.12.2019 - Naši "Zajíci" mají za sebou další půlrok své fotbalové kariéry a tak můžeme pomalu rekapitulovat a hodnotit.

Soustředění
Kluci prožili první soustředění, které předčilo naše očekávání, všichni bez vyjímek zvládli náročný program a reprezentovali náš klub v dobrém světle. My trenéři jsme měli radost z toho, že jsme kluky mohli pozorovat i v jiných situacích než jen při tréninku. Společně i s jinými kategorii jsme utužili partu a věříme, že na první soustředění budou vždy rádi vzpomínat.

Okresní soutěž
V těchto zápasech dostali prostor všichni kluci z širokého kádru, což je pro nás v této soutěži to nejdůležitější. Každý hráč dostal šance předvést co v něm je a dost prostoru, aby mohl být úspěšný. Ve všech zápasech jsme se snažili prezentovat kombinační hrou, která je založená na rychlém získání míče od soupeře. Díky této nátlakové hře se nám podařilo vstřelit hodně branek, ale věříme, že v jarní části sezóny budou naše utkání ještě kvalitnější a budeme ještě dominantnější.

Krajská miniliga
Tento projekt velmi oceňujeme a jsme šťastní, že jsme jeho součástí. Růst výkonnosti je díky těžkým zápasům, které odehrávají naši nejšikovnější 2x za měsíc znatelný a tyto zápasy jsou nenahraditelné. Podzimní část se nám velmi vydařila a to hned z několika důvodů. Kluci, kteří nastupují v této soutěži fotbal doslova MILUJÍ a rvou se každou minutu, kterou stráví na hřišti, jsou lační po úspěchu a chtějí na sobě pracovat.Dalším faktorem je výrazné zkvalitnění kádru, díky kterému máme větší konkurenci v týmu. To si přeje každý trenér :-)

Ondrášovka
Užili jsme si pěknou atmosféru, máme krásné vzpomínky. Kluci si občas připadali jako profíci, když nešli do školy, ale jeli hrát fotbal. My trenéři věříme, že to nebyla ta největší motivace, ale chuť vítězit byla silnější :-) Z našeho pohledu povedená akce, spousta těžkých zápasů i vstřelených branek, pocitů radosti z dalšího postupu a už teď se těšíme na další ročník.

Zápasy a turnaje
Odehraných utkání i turnajů mají pracovití borci dost a dost. Pro hráče jsme záměrně vybírali výkonnostně vyrovnané soupeře (miniliga, Hes Cup, Chomutov), tak i zápasy s lehčími soupeři, aby jsme dostali do hry co největší počet hráčů. V tomto trendu budeme pokačovat nadále a věříme, že výkonnost týmu se bude spíše vyrovnávat než aby se rozdělovala, i když tahouni mužstva už se začínají pomalu rýsovat :-)

Posilování týmu
Jsme rádi, že se podařilo náš tým doplnit o šikovné rozdílové fotbalisty (Matěje Zajace, Matěje Novotného i Šimona Zloského). Tito borci do týmu výborně zapadli a rozšířily počet správně nadchnutých fotbalistů. Konkurence v týmu se zvýšila a s tím přišlo i takové zdravé okysličení v kabině. Nikdo nemá nic jisté a ten kdo chce být úspěšný, musí máknout.   

Soupiska
Díky výše zmíněným příchodům se nám podařilo rozšířit počet perspektivních hráčů, ovšem navýšil se počet hráčů (někteří kluci jsou u nás ještě na testech) na počet, ve kterém už nejde zaručit zápasovou minutáž všem. Velký počet hráčů začal omezovat kvalitu tréninku, a proto jsme se opět rozhodli, určitým fotbalistům doporučit zkusit štěstí v jiném klubu. Radost z toho nemáme, ale chceme umožnit klukům, hrát co nejčastěji. Věříme, že se budou fotbalem bavit i nadále pouze v jiném klubu.

Budoucnost a nové výzvy
Vesměs kladné hodnocení neznamená, že jsme se vším spokojeni. Vždycky je a bude co zlepšovat:-) Takže tady jsou naše cíle:
1) Chtěli by jsme připravit více kluků na krajskou úroveň, aby měli možnost jednou hrát a bojovat za FKNB v žákovské lize (hlavní a dlouhodobý cíl)
2) Připravovat se na vhazování autů (již jsme začali)
3) Blíží se přechod na herní systém 5+1 (podzim 2020)
4) Zapracovat na pohybu celého mužstva v situacích s míčem i bez

Poděkování
Na konci bych rád poděkoval mým kolegům Pepovi a Lukymu, za to jakou odvádí dobrou práci a co všechno pro kluky dělají, chlapci tleskám. Poděkování patří i rodičům, jelikož bez vaší podpory by kluci jen těžko hráli fotbal u nás v Nera.

Podtrženo sečteno - co bylo, bylo pěkné, doufáme, že si to kluci i rodiče užili a nyní nás čeká krátká pauza. Přejeme vám všem krásné prožití svátků vánočních a úspěšný vstup do nového roku. V lednu se budeme těšit a zase budeme makat, aby jsme se stále zlepšovali a měli z fotbalu všichni radost.