Páte místo v Krajském finále

V neděli 24.6.2018 jsme se před koncem sezony zúčastnili posledního turnaje v Čáslavi a to velice prestižního, jelikož jsme zajížděli reprezentovat jak samotný klub FK Neratovice-Byškovice, tak celý okres Mělník. Na turnaj se sjeli vítězové z okresu - Benešov, Kolín, Praha- Západ (Viktoria Vestec), Nymburk (Bohemia Poděbrady), Kutná Hora (FK Čáslav), Mladá Boleslav (Sporting Mladá Boleslav) a Praha- Východ (SK Vyžlovka). Každý mančaft vytvořil dva týmy - 'A' tým a 'B' tým, kteří první poločas odehráli buď proti 'A' týmů a druhý poločas proti 'B' týmů.

Hrací čas byl 2x12 minut a hrálo se pouze na vstřelené branky v zápasech. 8 mužstev bylo rozděleno do dvou skupinách, náš okres byl nalosován do skupiny společně s týmy = OFS Kolín (FK Kolín), OFS Benešov (SK Benešov) a OFS Praha-Východ (SK Vyžlovka).

Pořadí týmů: 1.  FK Kolín (OFS Kolín), 2.  FK Čáslav (OFS Kutná Hora), 3.  SK Vyžlovka (OFS Praha-Východ), 4.  Viktoria Vestec (OFS Praha-Západ), 5. FK Neratovice-Byškovice (OFS Mělník), 6.  FK Bohemia Poděbrady (OFS Nymburk), 7.  SK Benešov (OFS Benešov), 8.  Sporting Mladá Boleslav (OFS Mladá Boleslav)

1. zápas

FK Neratovice-Byškovice vs FK Kolín - 0:8 , 1:6 + výsledky 'B' = 1:24

V první zápase jsme dostali těžký Kolín, který nás v obou poločasech rozebral a vůbec jsme nestíhali, soupeř si s námi dělal co chtěl. My jsme jim to i místy odevzdali a dopadlo hrůzostrašnou prohrou. Hlavně tedy v obranné fázi jsme byli zoufalí a otevírali jsme prostory, které jsme neměli a tím padalo mnoho branek. Za celý zápas jsme vystřelili pouze dvakrát a jednou to skončilo v brance, jinak nic povzbuzujicího. Ještě větší negativum bylo zranění Novotného, pro kterého po prvním zápase turnaj skončil..

2. zápas

FK Neratovice-Byškovice vs SK Benešov - 4:1, 4:1 + výsledky 'B' = 10:3

Ve druhém utkání už se výkon zlepšil, přidali jsme na bojovnosti, kombinační souhře od brankáře až po hráče v poli a vytvářeli si gólové šance, které se nám povedli proměňovat. V druhém poločase jsme pokračovali v zlepšených výkonech a znovu si vytvořili dost šancí na góly. Ve dvou zápasech jsme soupeře přejeli a vyhráli v součtu 8:2 a s výsledky 'B' týmů 10:3.

3. zápas

FK Neratovice-Byškovice vs SK Vyžlovka - 4:3, 4:3 + výsledky 'B' = 8:12

V posledním zápase ve skupině nám šlo o postup do zápasu o 3.-4. místo. V prvním poločase jsme začali zkrátka výborně. Brzy jsme vedli 3:0, ale pak při vystřídání některých našich hráčů, hra povadla a inkasovali jsme dvě zbytečné branky. Následně jsme zase odskočili na rozdíl dvou branek, ale ke konci jsme opět inkasovali. Výkon byl dobrý, opět jsme dokázali kombinovat, pouze jsme zase špatně soupeře bránili. Ve druhém poločase to už bylo těžké, bylo to vyrovnané a každý měl šance na vítězství, my jsme ale dobře hráli fotbalově a vytvařili si plno gólových šancí.. 3krát jsme trefili břevno a 2x tyčku.. zápas jsme měli dobře rozehraný, ale soupeř rozhodl ze dvou standartek a jedné nechytatelné střely, což rozhodlo o nepostupu o bronzové medaile, jelikož nám chybělo proměnit dvě gólovky. 

O 5.- 6. místo

FK Neratovice-Byškovice vs FK Bohemia Poděbrady - 5:0, 4:1 + výsledky 'B' = 13:5

V zápase o páte místo jsme rozehráli odhodlaně a první mančaft Poděbrad jsme k ničemu nepustili za 12 minut se za naší polovinu ani nedostali a my účelným napadáním, soupeře nutili vytvářet chyby, které jsme trestali. Ve druhé půli už to bylo o něco těžší, na začátku jsme prohrávali, ale mužstvo ukázalo svojí sílu, přes kombinace se zase dostalo do zakončení a jeden a tentýž hráč nastřílel za 12 minut čtyry branky. 

Hodnocení:

V konkurenci takových týmů, to bylo pro naše mužstvo výzva prokázat, že se mohou vyrovnat i jiným okresům. V první konfrotaci, to moc ideálně nedopadlo, otevírali jsme moc hru a tudíž soupeři umožňovali průnikové přihrávky, které měl Kolín nacvičené. Dále hrajeme rozehrávku nesmyslně v okolí svojí branky a to je při vysokém presinku soupeře špatně. Během dalších zápasů, ale musím být spokojen zlepšili jsme celkově hru, čímž jsme si vytvářeli mnoho gólových možností. Branek jsme vstřelili za celý turnaj 26 za 4 zápasy, což je velice slušné, ale mohlo to být i lepší nebýt tyček, břeven a zahazovaných tutovek. I když se nám nepovedlo dostat na druhé místo ve skupině a tedy do boje o 3. místo, přesto je 5. místo dobré, hráči udělali pro dobré výsledky hodně, rvali se a hlavně hráli pohledný fotbal, bez náhod a nakopávaných míčů. Nyní nás čeká už jen poslední trénink a rozlučka týmu s dlouhou sezonou. Hned potom se vrhneme do náročné přípravy, tak aby jsme se pořádně připravili na ligu mladších žáků.