U12 - hodnocení podzimu 2022

 Hodnocení podzimní části sezony 2022/2023

Fotbal Neratovice - Byškovice z.s. U12

Česká liga mladších žáků, okresní soutěž

 

logo FKVašek Žežulka, hlavní trenér kategorie U12:

Na startu nové sezóny jsme si s hráči stanovili cíle, které se budeme snažit naplnit a po konci podzimu si vyhodnotíme, jak jsme si vedli. Celý náš realizační tým se shodl na tom, že hodnocení může být velmi kladné. Většina cílů, které jsme si před prvním půlrokem v žákovské kategorii vytyčily, se nám povedla splnit:

          • konkurenceschopnost v žákovské lize
          • díky okresní soutěži vytížení všech hráčů na soupisce
          • postup do finále Planeo Cupu 2023
          • velká minutáž v těžkých zápasech
          • vysoká intenzita při trénincích i v zápasech

 

 Žákovská liga - naši hráči se prezentovali od prvního kola, rychlou aktivní hrou s vysokým presinkem a rychlým přechodem do útoku. Těžili jsme z dobré organizace hry celého mužstva, kluci poctivě dohrávali situace v předbrankovém prostoru, proto se nám podařilo vstřelit dostatečný počet branek a obdrželi jsme jich nejméně ze všech, což také svědčí o dobrém charakteru týmu. Nebyli jsme tolik dominantní na míči, na čemž jsme během podzimu pracovali. Zlepšení se pomalu začíná ukazovat i v zápasech, ale není to ještě ono. Snažili jsme se pracovat na větší nabídce hráčů bez míče a větší spolupráci vícero hráčů při postupném útoku, což jsou i naše cíle do zimního období. Jsme spokojeni s vytížením a zapojením většího počtu hráčů v ŽL (pravidelně 12 hráčů, celkem se v lize protočilo 18 hráčů). Máme radost i z toho, že hráči, kteří šli hrát za U13 (nejčastěji Lajn a Hříbal) se neztratili a patřili vždy mezi opory.

13 zápasů (11 výher, 1 remíza, 1 prohra), skóre 119:33

Okresní soutěž - borci, kteří do této soutěže nastupují, si postupně zvykali na rozestavení (nově 8+1, ofsajdy, velikost hřiště) v podstatě jsme šli do neznáma. Z počátku soutěže bylo znát, že naše hra nemá takové parametry, jaké by měla mít. Hodně jsme hráli středem hřiště, nevyužívali jsme křídelní prostory, což se postupem sezóny začalo zlepšovat. Hodně hráčů bojovalo s prostorem, a hlavně s kondiční stránkou, což je výzva do jarní části. Z trenérského pohledu je nutné díky kvalitě soutěže mít na kluky vyšší nároky, jinak úroveň předváděné hry našeho týmu nemá patřičné parametry. Snažili jsme se držet stejných zásad jako u kluků co hrají ŽL (přepínání, dominance v držení míče, hra po křídlech, individuální dovednosti, intenzita). Bohužel nemůžeme být spokojeni se všemi zápasy, jelikož jsme nebyli tak dominantní v činnostech, které jsem jmenoval, a jsou nezbytné k tomu, aby se naši hráči zlepšovali. Cíl pro jaro máme jasný, rychle postoupit a kluky vystavit vyšším výzvám.  

9 zápasů (9 výher), skóre 124:2

Planeo CUP - skvělá reprezentace klubu na všech turnajích (Neratovice, Roudnice, Xaverov). Všechny turnaje měly společné hodnocení – kluci makali, a i když se nedařilo, šli si za svým snem postoupit na finálový turnaj. Do cesty se nám postavili silné týmy (Boleslav, Jablonec, Teplice, FTA, Bohemka, Tempo, Karlovy Vary atd.), ale naši hráči hráli nejlepší zápasy právě proti těmto týmům, kteří s námi hráli otevřený fotbal, a naopak se nám nedařilo tolik proti týmům, které hlavně bránily. Planeo je specifické v tom, že utkání trvá pouze 20 min a většinou vítězí ten, kdo vstřelí první branku, což jsme byli vícekrát my než soupeři ???? Jsme rádi, že jak v ŽL, tak v Planeo Cupu se kluci vyrovnali velkým týmům, jak v individuálních dovednostech tak v týmovém pojetí hry.

S podzimním účinkováním našeho týmu jsme na všech frontách spokojeni, kluci se zlepšují, dobře pracují jak při tréninkových jednotkách, tak v zápasech. Ovšem také víme, kde bychom se chtěli zlepšit (rozvoj herních činností jednotlivce, lepší herní projev celého týmu, větší dominance v držení míče). Čas ukáže, jestli se nám tyto cíle povedlo naplnit. Jako trenéři jsme spokojení především s konkurenčním prostředí, které kluky motivuje a přináší rozvoj jednotlivých hráčů. Dobré klima v kabině je příslibem do dalších fotbalových období, na které už se všichni těšíme…

Závěrem chci poděkovat trenérům z realizačního týmu, tak kolegům trenérům, kteří se podílí na rozvoji hráčů v celém klubu a jsou zároveň naší inspirací. Dále vedení klubu a šéftrenérům, kteří se nám snaží připravit ty nejlepší možné podmínky pro naše fungování. V neposlední řadě velké DÍKY rodičům, kteří jsou vždy s námi a velmi pozitivně se podílí na hráčském vývoji.