U14 - hodnocení podzimu 2022

Hodnocení podzimní části sezony 2022/2023

Fotbal Neratovice - Byškovice z.s. U14

Česká divize starších žáků, skupina B

logo FKLukáš Fibiger, šéftrenér mládeže a hlavní trenér U14

„V podzimní části mistrovské soutěže jsme skončili na 7. místě se ziskem 22 bodů. Sedmkrát jsme dokázali zvítězit, jednou remizovat a pětkrát jsme prohráli s celkovým skore 51:31. Mužstvu se podařilo udělat, jak týmově, tak individuálně výkonnostní progres a celkem slušně zvládnout přechod na velký fotbal. Z pohledu soupeřů jsme herně nestačili na týmy Dukly Praha a Sokolova. Nejlepším střelcem mužstva je se 14 brankami Adam Brčák, který je celkově třetím nejlepším střelcem celé soutěže ČDSŽ, skupiny B. Věříme, že se v dlouhé zimní přípravě co nejlépe nachystáme na jarní odvety. Tento tým má fotbalovou kvalitu a určitě i potenciál na úspěšné působení v ČDSŽ, ale zároveň musíme hráčům stále nastavovat mantinely a dělat z nich hladové hráče milující fotbal. Kluci mají v klubu Fotbal Neratovice - Byškovice zajištěn od všech lidí, kteří se o ně starají odpovídající servis, ale my je musíme naučit, že to není automatický servis a že od nich zároveň očekáváme maximální přístup k tréninku, utkání a i k životu – škola a rodina. Věřím, že když fotbalu věnují opravdu vše co v nich je a vloží své přednosti a schopnosti ve prospěch celého týmu a klubu, tak mohou být v našem žluto-modrém dresu úspěšní a někteří z nich to mohou dotáhnout ještě dál.“

Cíle + Ambice týmu do jarní části sezony 2022/2023: „Naším hlavním cílem zůstává i nadále výkonnostní rozvoj hráčů, jak individuální, tak týmový. Příprava hráčů (herní, kondiční, taktická) na přechod do nejstarší žákovské kategorie U15. V tréninkovém procesu se chceme zaměřit na stabilizaci herní taktiky - individuální a skupinové. Hodně prostoru věnovat nácviku, rozvoji a zdokonalování individuální techniky, dovedností ve složitějších podmínkách náročnějších na čas a prostor a jejich využití v různých herních situacích. Kondici rozvíjet herní formou podle filosofie kondičního tréninku v podání úspěšného holandského trenéra Raymonda Verheijena. Zaměřovat se na nácvik, rozvoj a zdokonalování herních kombinací a zakládání vedení útoků. Rozvoj silových schopností provádíme zejména CORE cvičením a také rozvojem dynamické síly. Kompenzační cvičení (protahovací, uvolňovací a posilovací) jsou nedílnou součástí tréninkového procesu a to zejména pod bedlivým dohledem kondiční trenérky Mariky Ročkové a fyzioterapeutky Anny Poživilové. Náročnost, intenzita a objem dlouhodobého tréninkového procesu – makrocyklu je pro nás zásadní. V utkáních se chceme prezentovat zejména celoplošným presinkem, kombinací postupného základní útoků s rychlým přechodem do útočné fáze a aktivní hrou za jakéhokoliv stavu. Chceme být vždy zdravě sebevědomí, s jasně definovanou a viditelnou tváří celého týmu. Fotbal je o vítězství, chceme samozřejmě každý zápas vyhrát. Na prvním místě preferujeme způsob a styl hry, kterým chceme k vítězství dojít. Základním cílem je spolupodílet se na výchově hráče s potenciálem pro vrcholový fotbal a samozřejmě pro náš A tým FK Neratovice - Byškovice. To je základní smysl veškeré naší práce a veškerého našeho počínání jak na hřišti, tak i mimo něj. Mužstvo odehraje v přechodném období podzimní části ještě 2 přípravná utkání v prosinci. Od 15. 12. 2022 do 15. 01. 2023 bude mít mužsvo volno, ale na základě individuálních pohovorů a při hodnocení podzimní části sezony dostanou hráči doporučení na čem v tomto období zapracovat a co zdokonalovat. V jarní části sezóny 2022/23 chceme pokračovat v tom, čemu bezmezně věříme a co jsme začali už na podzim. I nadále se chceme prezentovat kombinačním fotbalem, fotbalovostí, dravostí a vysokým presinkem. Naší prioritou je také postupné odbourávání individuálních chyb hráčů, jejich větší zodpovědnost a postupné získávání dalších potřebných zkušeností a dovedností. To jsou věci, se kterými tomu půjdeme naproti. Když k tomu přidáme i velmi dobrou kondiční připravenost hráčů, podloženou kvalitním tréninkovým procesem a konkurencí hráčů, výsledek by se měl dostavit. A on se také dostaví, o tom jsme v klubu přesvědčeni.

Cíle se tedy ani v další části sezóny nemění. Zkvalitnit herní výkon mužstva, pracovat na jednotlivých hráčích, odstraňovat nedostatky a zdokonalovat přednosti. Připravit co nejvíce borců pro kategorii U15, kteří budou mít ve své mysli vtisknutou klubovou identitu a budou hrdí na žluto-modré barvy.

Hodnocení docházky, herní minutáže, individuálních a týmových statistik a testování hráčů je uvedeno v klubovém programu XPS a tréninkovém deníku FKNB U14. Podrobné hodnocení přípravných i mistrovských utkání je uvedeno na klubovém webu. Každé přípravné a mistrovské utkání je natáčeno na kameru pro individuální a týmové rozbory. Mužstvo v součtu podzimní části absolvovalo celkem 80 tréninkových jednotek, 20 tréninkových jednotek navíc v rámci SpSM, odehrálo 13 mistrovských utkání v soutěži ČDSŽ, 3 mistrovská utkání v soutěži OPSŽ, 7 utkání odehrálo v rámci letní přípravy, 2 přípravná utkání odehrálo v přechodném období, společně absolvovalo soustředění ve Studenci a tým měl na programu tři teambuildingové akce. Před zahájením letní přípravy dostal každý z hráčů týdenní individuální tréninkový plán sestavený od kondičních trenérů“.